Hoe Overstappen

Hoe Overstappen?

Hoe overstappen, is een vraag die veel gesteld wordt. En dan klinkt het je misschien wel een beetje bekend voor, als we zeggen dat veel mensen niet overstappen naar een goedkoper abonnement, omdat ze niet weten hoe het overstappen gaat, of het zelfs te veel werk vinden om over te stappen naar een goedkoper of beter abonnement.

En dat is erg jammer, want deze gebruikers van mobiele telefoons gooien veel geld weg, dat ze kunnen besparen door over te stappen naar een ander mobiel abonnement, of nog meer door over te stappen naar een ander Sim Only abonnement.

Bij het overstappen kunnen we twee situaties onderscheiden, je hebt al een ander abonnement, of je gebruikt een prepaid simkaart.

Hoe Overstappen naar een Sim Only Abonnement?

Van een ander abonnement overstappen naar een Sim Only Abonnement
Allereerst is het belangrijk om te weten wanneer je huidige abonnement afloopt. Weet je dat niet, zoek het dan op, of vraag het aan je huidige provider.

Per die datum, de afloopdatum, kan je het huidige abonnement opzeggen als het niet automatisch afloopt. Vaak kan dat tussentijds niet, heel soms wel. Soms moet je ook een opzegtermijn in acht nemen. Dat is de één of meerdere maanden voordat de afloopdatum bereikt wordt, of een bepaalde periode als je tussentijds kunt opzeggen.

Stel je abonnement loopt op 1 december af. 31 oktober is de laatste dag dat er, meestal moet dat schriftelijk, kan worden opgezegd. Dat wil zeggen op die dag moet de opzegging uiterlijk bij de provider binnen zijn. Verstuur dit, als dat per post moet, dan ook ruimschoots op tijd.

In dit geval kan je dus niet meer opzeggen als het al november is.

Overigens kan je op het internet verschillende voorbeeldbrieven vinden om dit soort abonnementen op te zeggen.

Opgezegd? Nu kan je de Sim Only abonnementen vergelijken, en een nieuw Sim Only abonnementen afsluiten.

Doe dit overigens ook ruimschoots voor de afloopdatum van je oude abonnement, want het duurt natuurlijk enkele dagen voordat de nieuwe simkaart binnen komt.

Let er overigens ook op, dat je telefoon geen simlock heeft, anders kan de nieuwe simkaart er niet zomaar in.

Van Prepaid overstappen naar een Sim Only Abonnement
Heb je nu een Prepaid kaart, dan is overstappen nog simpeler. Je hoeft immers geen abonnement op te zeggen.

Ga de Sim Only vergelijken, dat kan hier, en sluit een abonnement af.

Totdat de nieuwe simkaart binnen komt, kan je het tegoed op je Prepaid nog op maken, maar dat hoeft natuurlijk niet als je snel wilt profiteren van de voordelen van je nieuwe abonnement.

Advertentie