Nummerbehoud

Nummerbehoud

Nummerbehoud wordt door veel providers aangeboden. Helaas echter niet door alle, en soms moet je er nog voor betalen ook. Dat is eigenlijk raar, want je hebt het nummer toch ooit gekregen. Waarschijnlijk toen je een eerder abonnement voor de mobiele telefoon afsloot.

Maar, wat is nummerbehoud eigenlijk, zal je je misschien afvragen.

Als je overstapt van de ene provider naar een andere, kan je bij nummerbehoud het telefoonnummer meenemen naar de nieuwe provider. En dat is vanzelfsprekend onafhankelijk van het feit of je een Sim Only abonnement afsluit, of een nieuw abonnement met een nieuwe telefoon.

Als je het oude nummer mee kan nemen naar een nieuwe provider, dan is dat natuurlijk wel net zo makkelijk. Denk er maar eens aan wie en welke bedrijven je nummer allemaal hebben. Als je die allemaal moet gaan vertellen dat je een ander nummer hebt gekregen, dan ben je nog wel eventjes bezig.

Daarom is nummerbehoud zo handig, want je hoeft niemand te vertellen dat je een ander abonnement hebt afgesloten. Dat hoeft nu niemand te weten.

Kijk of nummerbehoud mogelijk is

Als je nu geen nummerbehoud hebt, terwijl je wilt overstappen, dan is dat onhandig. Daarom is het gewoon verstandig om altijd te kijken of je het oude nummer mee kan nemen. Ook al ga je misschien niet zo snel overstappen. Het scheelt gewoon als je nummerbehoud in je abonnement hebt.

Natuurlijk is het meest vervelend als het niet kan. Dan moet je gewoon naar een nieuw nummer.

Moet je er voor betalen, dan is dat in ieder geval wel minder onhandig, hoewel de extra kosten natuurlijk nooit leuk zijn.

Kan je overigens niets vinden, of nummerbehoud in je oude en in je nieuwe abonnement zit, wees dan gewoon zo vrij om dit bij de betreffende provider na te vragen. De helpdesk weet vast het antwoord.

En vergeet niet om meteen te kijken, of na te vragen, wat het kost. Dan kom je mogelijkerwijs later niet voor verrassingen te staan.

Advertentie