Wat is de beste vpn

De voortdurende saga van het oogsten van Facebook-gegevens en de implementatie van de Privacy Wet heeft persoonlijke privacy online weer een hot topic gemaakt. Een veel gebruikte methode om uzelf online te beschermen, is het gebruik van een Virtual Private Network – of kortweg VPN. Hiermee kunt u veilig informatie verzenden wanneer u openbare netwerken gebruikt via een groep netwerkcomputers en verre servers. Niet alle VPN’s zijn echter hetzelfde, dus we hebben wat tijd nodig gehad om de beste VPN-services te vinden.

Dat gezegd hebbende, kan aanmelden voor gratis VPN-diensten – met name die gewijd aan mobiele apps – een risicovolle onderneming zijn. Weet dat alle “gratis” diensten op de een of andere manier geld van je verdienen, of het nu uit advertenties of iets minder onschuldigs is.

We hebben het web doorzocht op reviews, testimonials en statistieken over de beste VPN-keuzes. Vervolgens hebben we de services zelf uitgeprobeerd, notities gemaakt over gebruiksgemak en netwerksnelheden getest. Met al deze factoren in het achterhoofd, zijn dit de diensten die eruit springen.

External source:

Proton vpn logo

ProtonVPN is een van de nieuwste VPN-services door de makers van de ProtonMAIL- service die al jarenlang de e-mail van activisten en journalisten beschermt. De dienst fungeert als een Zwitsers bedrijf en is dus vrij van de wetten van de VS en de Europese Unie. Gebruikersverkeer wordt niet geregistreerd en loopt door privacyvriendelijke landen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat uw echte IP-adres wordt onthuld.

ProtonVPN is een beetje prijzig, maar alleen het beste OpenVPN-protocol wordt gebruikt. Het biedt ook een gratis abonnement dat u kunt gebruiken om de service uit te proberen, die beperkt is tot drie landen, één apparaat en lage snelheden.

Een geweldige verbetering van de service was de introductie van Linux-, iOS- en MacOS-clients. Het is nu beschikbaar op de volledige reeks populaire besturingssystemen en platforms.

Het installeren en configureren van de Windows-client van ProtonVPN was eenvoudig genoeg en leverde een van de beste prestaties

Private internet acces

Private Internet Acces Logo

Als het gelukkige gezin op de startpagina niet voldoende is om u te overtuigen, is het misschien een feit dat het een van de meest betrouwbare VPN-services op de markt is. Private Internet Access doet alles wat je zou willen van een goede VPN. Het verbergt uw IP-adres, beschermt uw informatie en vervormt uw browse-activiteit met behulp van verschillende coderingsmethoden.

We hebben Private Internet Acces getest met behulp van het Windows-installatieprogramma, dat de VPN-protocollen configureert en een eenvoudig hulpprogramma in de taakbalk biedt om de VPN-verbinding in of uit te schakelen. Hoewel de interface spartaans was, was de prestatie uitstekend.

Nadeel was dat Netflix klaagde over een proxy en Amazon Prime Video niet zou spelen vanwege een geografische beperking. Deze fouten zijn opgetreden ongeacht of we de automatische instelling hebben gebruikt of een lokale Amerikaanse server hebben geselecteerd.

TorGuard

Torguard Logo

De kenmerken van de software liggen in het vermogen om verbinding te maken met een reeks diensten voor verschillende activiteiten, waarbij vier verschillende pakketten beschikbaar zijn op basis van verschillende behoeften.

Zoals de meeste VPN-services, zal het programma voorkomen dat websites uw persoonlijke IP-adres bekijken, waardoor wordt voorkomen dat anderen u of uw geografische locatie kunnen identificeren. Van e-mail tot onbeperkt schakelen tussen meer dan drieduizend servers over de hele wereld, TorGuard biedt een behoorlijk indrukwekkende schaal. Ervaren nerds en professionals moeten eens kijken naar de service, samen met de kortingsbundels die met hardware worden meegeleverd.

De TorGuard Windows-client was eenvoudig te installeren en maakte snel verbinding met een VPN-server, inclusief de mogelijkheid om een ??serverlocatie te kiezen voorafgaand aan het verbinden.

NordVPN

NordVPN logo

Met dubbele, 2048-bit SSL-codering, is het gemakkelijk om te zien dat NordVPN uw privacy waardeert. Maar het bedrijf heeft ook hard gewerkt om zijn servernetwerk uit te breiden met meer dan 5200 serverlocaties in 62 landen over de hele wereld. De service wordt ook geleverd met een verscheidenheid aan beveiligingshulpmiddelen voor gecodeerde chat- en proxy-uitbreidingen en u kunt maximaal zes apparaten tegelijk gebruiken, wat hoger is dan veel bedrijven bereid zijn te gaan.

Het thema van deze service is persoonlijke beveiliging. Van beveiligde DNS-query’s tot automatische kill-switches, NordVPN wil dat u weet dat uw gegevens niet in verkeerde handen vallen. Het is dan ook logisch dat het bedrijf ook Bitcoin accepteert voor betalingen. Het bedrijf heeft onlangs zijn platformondersteuning verbeterd door iOS en Android toe te voegen en daarmee zijn enige zwakte te overwinnen.

De NordVPN- client bood een van de aantrekkelijkste interfaces en verbinding maken met een VPN-server was eenvoudig en snel. We vonden de prestaties echter enigszins tegen vallen.