Wat is VPN en waarom moet jij het gebruiken?

Steeds vaker kiezen mensen voor VPN. VPN staat voor virtual private network. Zo’n beveiligde netwerk kan je veel voordelen bieden. Wat VPN precies is en wat de voordelen zijn van het gebruik maken van een VPN verbinding zullen hieronder worden besproken.

Uitleg over VPN
Een VPN is een beveiligde verbinding. Hierdoor wordt het dataverkeer via een beveiligde verbinding naar een VPN server gestuurd.   Als je gebruik maakt van een VPN verbinding merk je er zelf niks van. Dit gebeurt geheel op de achtergrond. Surfen op het web gaat ook even snel met een VPN verbinding. Je kan niet zomaar gebruik maken van een VPN verbinding.  Dit kan alleen via een VPN provider. Gelukkig zijn er veel VPN providers. Bekende providers zijn ExpressVPN, Cyberghost en NordVPN.  Waarschijnlijk heb jij zelf geen idee wat de voordelen zijn van de ene provider in vergelijking met een andere provider. Gelukkig is er een website die deze VPN providers met elakar vergelijkt. Deze website is te vinden via deze link.

Voordelen van VPN
Nu weet je wat een VPN verbinding is, maar wat kan je er mee? Veiligheid is het grootste voordeel van VPN.  Als je kiest voor VPN kan namelijk niemand jouw gegevens of andere data onderscheppen. Stel je voor dat jouw bankgegevens in handen komen van hackers. Dit gebeurt de laatste tijd steeds vaker en dit is natuurlijk het laatste wat je wil. Met een VPN verbinding hoef je je hier geen zorgen om te maken.

Een ander groot voordeel van VPN is dat niemand kan zien waar jij bent. Normaal gesproken kan er met het IP-adres van een netwerk worden gezien waar jij bent. Met een VPN verbinding kan deze IP-adres worden verborgen. Waarom zou je dit willen? Vaak worden jouw gegevens zonder dat je het weet verkocht aan bedrijven. Gegevens die ze later gebruiken om iets van hun te kopen. Ook de overheid kan alles zien wat je aan het doen bent. Dit is natuurlijk ook niet wat je wil.

Met een VPN verbinding kan je zelfs een andere IP-adres kiezen. Zelfs een IP-adres in een ander land. Hierdoor kan je naar alle websites surfen over de hele wereld. Als je vaak in een ander land bent kan je bijvoorbeeld niet de Nederlandse Netflix of Uitzending gemist kijken. In landen als China kan je zelfs niet op Facebook.  Met een VPN verbinding is dit allemaal wel mogelijk. Ideaal dus.

Aangezien niemand jouw gegevens kan achterhalen met een VPN verbinding kan je ook alles downloaden. De laatste tijd was in het nieuws dat mensen enorme boetes kregen voor het downloaden van video’s of muziek. Deze mensen hebben duidelijk geen gebruik gemaakt van een VPN verbinding.

Er zijn dus genoeg redenen waarom jij moet kiezen voor een VPN verbinding. Ga dus snel naar de website toe in de link en kies de VPN verbinding die voldoet aan je wensen.

One thought to “Wat is VPN en waarom moet jij het gebruiken?”

Reacties zijn gesloten.